Webshop Winkelmandje

Gids: Tour du Mont Blanc € 18,00
De gids Tour du Mont Blanc, die in 2022 is herzien, is de enige Nederlandstalige gids over deze populaire, wondermooie huttentrektocht rondom de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen.

Wie de hele route loopt is gemiddeld 9 tot 11 dagen onderweg. De TMB loopt door Frankrijk, Italië en Zwitserland en is eenvoudig in tweeën te delen: tussen Chamonix en Courmayeur is een efficiënte busverbinding via de Mont Blanctunnel.
Met uitzicht op de Gran Paradiso € 23,00
In Met uitzicht op de Gran Paradiso – Bergtochten rondom Aosta heeft Robert Weijdert 36 dagtochten, 16 beklimmingen, 4 trektochten en 1 via ferrata beschreven in het Valle d’Aosta, in de Italiaanse Alpen. De tochten zijn gegroepeerd in de valleien/gebieden: Valpelline, Val Ollomont, Mont Fallère, Monte Emilius, Saint Barthélemy, Dal van Cogne, Valsavarenche. De moeilijkheidsgraad varieert voor de wandelingen van T1 t/m T5. Het zwaartepunt ligt op wandelingen van T2 t/m T3, direct gevolgd door T4. Voor normale bergwandelaars goed te doen. Enkele routes zijn T5. De beklimmingen gaan van F t/m PD+. Wie dit interessante berggebied wil verkennen, kan niet om deze gids heen. Bij elke tocht staat hoe moeilijk deze is (T1 t/m T5) en of de wandeling geschikt is voor kinderen. Wat T1 t/m T5 betekent, vind je in de gids.

2e druk 2018.
Met uitzicht op de Dent d’Hérens € 18,00
Met uitzicht op de Dent d’Hérens – Bergtochten in de Italiaanse Alpen – eveneens door Robert Weijdert geschreven – bestrijkt een kleiner gebied: Valpelline en Val Ollomont. In ‘Uitzicht op de Gran Paradiso’ staan 13 routes in het Valpelline en 12 in het Val Ollomont. Diezelfde tochten staan in ‘Met uitzicht op de Dent d’Hérens’, plus 8 dagtochten extra in het Valpelline en 5 dagtochten extra in het Ollomont. Elf van de routes zijn beklimmingen die qua moeilijkheidsgraad variëren van F t/m PD+, serieus alpinisme dus. Er zijn 2 beklimmingen voor bergwandelaars: een T3 en een T5. Bovendien staan er in ‘Dent d’Hérens’ twee 6-daagse trektochten. Bij ‘Rondom de Mont Gelé’ gaat een traject over de gletsjer en beklim je de Mont Gelé. Dat betekent dat je gletsjerervaring moet hebben en de benodigde klimuitrusting moet meenemen.
In ‘Langs de Becca di Luseney’ zit geen gletsjeroversteek; de hoogste moeilijkheidsgraad is T4. Deze trektocht behoort tot mijn favorieten. Bij elke tocht staat hoe moeilijk deze is (T1 t/m T5) en of de wandeling geschikt is voor kinderen. Wat T1 t/m T5 betekent, vind je in de gids.

1e druk, 2013.
Met uitzicht op de Matterhorn € 23,00
Met uitzicht op de Matterhorn – Bergwandelen Zwitserse Alpen is geschreven door Menno Boermans, die bergsportfotograaf is en werkzaam als hulpverlener bij de reddingsdienst Air Zermatt. De gids is uitgegeven door Robert Weijdert. Het uitgangspunt van de wandelingen is het Zwitserse kanton Wallis, meer specifiek de plaatsen Saas-Fee, Grächen en Zermatt. Er staan 44 tweedaagse routes en dagtochten in. Bij 15 routes staat een beklimming van een wandelberg op het programma (14 beklimmingen T3 of T4; 1 topje is T5). In deze gids staat ook een trektocht: de beroemde Tour du Cervin (rondom de Matterhorn) die uit 9 etappes bestaat. Bij elke tocht staat hoe moeilijk deze is (T1 t/m T5) en of de wandeling geschikt is voor kinderen. Wat T1 t/m T5 betekent, vind je in de gids.

1e druk, 2019.
Valpelline € 20,00
Robert Weijdert schreef Valpelline – Zomer in de bergen in 2015. In deze persoonlijke vertelling probeert Weijdert te achterhalen hoe zijn fascinatie voor het bergbeklimmen is ontstaan, en wat een leven lang klimmen voor hem heeft betekend. Waar is hij, los van de heroïek die ermee verbonden is, uiteindelijk op uitgekomen? Wat heeft het voor hem en de mensen in zijn omgeving betekend? Decor is het kleine Italiaanse bergdorp Valpelline aan de zuidzijde van de Mont Blanc.
Fragment: ‘Je kunt nog zoveel van bergbeklimmen houden, op een gegeven moment word je als alpinist door je leeftijd ingehaald. Van het ene moment op het andere raken grote beklimmingen buiten bereik, omdat je er het uithoudingsvermogen en de durf niet meer voor hebt.’
De weg naar het zuiden € 15,00
De weg naar het zuiden, uit 2023, is een persoonlijk verhaal van Robert Weijdert. Het gaat over de reis per auto van Nederland naar Valpelline samen met zijn kinderen Eva en Derk. Een alledaagse reis die tevens zo bijzonder is. Op weg van A naar B wordt het verwachtingsvolle verlangen naar de bergen met elke kilometer verder aangewakkerd. Dit kleinood telt 31 pagina’s; op het omslag staat een schilderij van de auteur afgebeeld: de Grivola vanaf Punta Chaligne.
Bergwandelgids Tour du Mont Blanc: herzien in 2022 en volop te koop.

De gids 'MET UITZICHT OP DE MONT BLANC' is UITVERKOCHT! Evenals de gids 'MET UITZICHT OP DE ECRINS'. Bij De Zwerver in Groningen, De Noorderzon in Arnhem en Pied à Terre/Scheltema in Amsterdam zijn misschien nog enkele exemplaren te koop. Deze gidsjes worden niet meer herzien.