Bergwandelgidsjes


Vier bergwandelgidsen

In 2009 heb ik twee bergwandelgidsen gepubliceerd bij Uitgeverij Robert Weijdert: Tour du Mont Blanc en Met uitzicht op de Mont Blanc. Ik heb elke meter zelf gelopen: met opschrijfboekje, een paar ballpoints, topografische kaarten, een gps en een camera ben ik 5 maanden in het Mont Blancgebied op stap geweest. In 2016 is de gids Tour du Mont Blanc volledig herzien.

 

In januari 2012 is Met uitzicht op de Écrins verschenen, dat ik samen met mijn partner Robert Eckhardt gemaakt heb. In 2017 is ook deze gids herzien. Deze gids is in mijn webshop uitverkocht en hij wordt niet herzien. Bij de reisboekhandels De Noorderzon in Arnhem, De Zwerver in Groningen en Pied à Terre/Scheltema in Amsterdam zijn waarschijnlijk nog enkele exemplaren te koop.


In juli 2013 heeft Robert Weijdert (van uitgeverij Robert Weijdert) een vierde gids aan de serie toegevoegd: Met uitzicht op de Dent d’Hérens. In de gids staan 25 dagtochten, 12 beklimmingen, 1 via ferrata en kindertochten in het Valpelline en Val Ollomont. Je kunt de gids hier bestellen.
                                         

Fotoboek 'People of Nepal'
Fotograaf en auteur: Robert Eckhardt
In het fotoboek People of Nepal toont fotograaf, alpinist en Nepal-kenner Robert Eckhardt een doorsnede van Nepal en zijn veelheid aan etnische groeperingen. Het volgt de geografie en de vegetatiezones van laag naar hoog: van de semi-tropische Terai via de Kathmanduvallei, de Foothills en de Himalaya naar het koude Tibetaans Plateau.
Nieuwsgierig naar de inhoud? Blader dan door het eerste deel van het boek.

Auteur/fotograaf: Robert Eckhardt
Taal: Engels
Afmetingen: 24 x 32 cm, 223 pagina's, gebonden
ISB: 978-94-6226-159-4
UItgegeven in 2015
Uitgever: LecturisyPlain


Wandelgids Nederland
De mooiste netwerkwandelingen – Waterland & Zaanstreek
Auteurs Vladimir Mars, Rutger Burgers, Menno Zeeman
Uitgeverij Elmar


Nieuwsgierig? Download hier 1 wandeling


Wandelen in Nederland is vaak afzien op asfalt, klinkers of betonplaten. 'Dat kan anders', zeiden Vladimir Mars, Rutger Burgers enMenno Zeeman tegen elkaar, een driemanschap dat gespecialiseerd is in wandelgidsen en het ontwikkelen van wandelnetwerken. 'Laten we een serie wandelgidsjes maken waarbij je voor de helft of meer op gras- en zandpaden loopt.' 

De mooiste netwerkwandelingen is de eerste in deze serie. 


Wat dit gidsje onder andere zo bijzonder maakt: op de kaartjes zie je welke delen van de wandeling onverhard zijn. Kom daar maar eens om in andere wandelgidsen. De routes lopen volledig via gemarkeerde wandelroutenetwerken en zijn tussen de 5 en 15 kilometer lang.


• 15 wandelingen van 5 tot 15 km, zo veel mogelijk over gras.

• Uitsluitend routes uit gemarkeerde wandelnetwerken.

• Topografische routekaartjes.

• Landschapsfoto's & historische illustraties.

• Downloadbare gps-tracks.


Prijs: € 14,99. Zeer binnenkort te koop in deze webshop.Verzendkosten
Bij bestelling van een gids worden alleen de portokosten doorberekend. Helaas zijn de kosten voor bestellingen binnen Europa erg hoog: Post.nl rekent voor een brief 100 meter over de Belgische grens evenveel als voor een brief naar Zuid-Turkije.
Bergwandelgids Tour du Mont Blanc: herzien in 2022 en volop te koop.

Van de gids 'Met uitzicht op de Mont Blanc' zijn nog 16 exemplaren te koop en de gids 'Met uitzicht op de Écrins' is uitverkocht. Bij De Zwerver in Groningen, De Noorderzon in Arnhem en Pied à Terre/Scheltema in Amsterdam zijn waarschijnlijk nog enkele exemplaren te koop. Deze gidsjes worden niet meer herzien.