Bergwandelgidsjes


Vier bergwandelgidsen

In 2009 heb ik twee bergwandelgidsen gepubliceerd bij Uitgeverij Robert Weijdert: Tour du Mont Blanc en Met uitzicht op de Mont Blanc. Ik heb elke meter zelf gelopen: met opschrijfboekje, een paar ballpoints, topografische kaarten, een gps en een camera ben ik 5 maanden in het Mont Blancgebied op stap geweest. In 2016 is de geheel herziene editie van Tour du Mont Blanc verschenen.

 

In januari 2012 is Met uitzicht op de Écrins verschenen, dat ik samen met mijn partner Robert Eckhardt gemaakt heb.

Vanaf april 2017 is de derde, grondig herziene editie van deze gids te koop.


In juli 2013 heeft Robert Weijdert (van uitgeverij Robert Weijdert) een vierde gids aan de serie toegevoegd: Met uitzicht op de Dent d’Hérens. In de gids staan 25 dagtochten, 12 beklimmingen, 1 via ferrata en kindertochten in het Valpelline en Val Ollomont. Je kunt de gids hier bestellen.
                                         
Wandelgids Nederland
De mooiste netwerkwandelingen – Waterland & Zaanstreek
Auteurs Vladimir Mars, Rutger Burgers, Menno Zeeman
Uitgeverij Elmar


Nieuwsgierig? Download hier 1 wandeling


Wandelen in Nederland is vaak afzien op asfalt, klinkers of betonplaten. 'Dat kan anders', zeiden Vladimir Mars, Rutger Burgers enMenno Zeeman tegen elkaar, een driemanschap dat gespecialiseerd is in wandelgidsen en het ontwikkelen van wandelnetwerken. 'Laten we een serie wandelgidsjes maken waarbij je voor de helft of meer op gras- en zandpaden loopt.' 

De mooiste netwerkwandelingen is de eerste in deze serie. 


Wat dit gidsje onder andere zo bijzonder maakt: op de kaartjes zie je welke delen van de wandeling onverhard zijn. Kom daar maar eens om in andere wandelgidsen. De routes lopen volledig via gemarkeerde wandelroutenetwerken en zijn tussen de 5 en 15 kilometer lang.


• 15 wandelingen van 5 tot 15 km, zo veel mogelijk over gras.

• Uitsluitend routes uit gemarkeerde wandelnetwerken.

• Topografische routekaartjes.

• Landschapsfoto's & historische illustraties.

• Downloadbare gps-tracks.


Prijs: € 14,99. Zeer binnenkort te koop in deze webshop.Verzendkosten
Bij bestelling van een gids worden alleen de portokosten doorberekend. Helaas zijn de kosten voor bestellingen binnen Europa erg hoog: Post.nl rekent voor een brief 100 meter over de Belgische grens evenveel als voor een brief naar Zuid-Turkije.
Waarschuwing: Traject 8 Tour du Mont Blanc.
Eenlawine heeft een deel van de Bisse du Trient en een deel van het pad weggevaagd.
 Zie Nieuws.

Robert Weijdert, kenner bij uitstek van het Valle d'Aosta, heeft een recensie geschreven over  'De acht bergen', van Paolo Cognetti.